Terülj, terülj asztalkám (Dobai Mária)

Terülj, terülj asztalkám (Dobai Mária)

Finom igazi, házi szaloncukorka

marcipános aszalt gyümölcsös és diós, mazsolás, narancsos

2020. november 26. - Dobai Mária

HKitaláltam, hogy kipróbálom a házi szaloncukorka készítést. Már a tavaly is kacsingattam az ötlettel, csak valahogy nem volt rá időm. Annyimmindent csinálnék, s végül rájövök, hogy csak két kezem van és az idő..De most, kiviteleztem.

 

Két fajtát készítettem: marcipános aszalt gyümölcsöset és diós, narancsos, mazsolás szaloncukorkát.Az illata, az ízeee..WOW.Nem hiába a házi az házi, íze, szíve, lelke van.

Szóval: 

DIós,narancsos, mazsolás szaloncukorka

*Cookpad, Varga Gábor receptje alapján.

Hozzávalók:

50 g dió (darált)
25 g kókuszreszelék
125 g mazsola -
1 db narancshéj (reszelt)
1 evőkanál narancslé
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A bevonathoz étcsokoládé 

127233023_2049192961884827_8484162393262124506_n.jpg

Leforrázzuk a mazsolát, majd botmixerrel pürésítjük.
127656170_2049193051884818_6197606372169293865_n.jpg

127236632_2049193105218146_1374547819011944146_n.jpg

Egy nagyobb tálba belemerjük a kókuszreszeléket, darált diót, fahéjat,hozzáadjuk a lereszelt narancs héjat, a narancs levet, majd a leszűrt pűrésített mazsola masszát.

Alaposan keverjük össze, majd szaloncukorka formárra gyurmázzuk. Egy éjszakát hagyjuk állni.Hűvős helyen, de NEM a hűtőben.

127218431_2049194011884722_4174348717375803652_n.jpg

Az egy nap elteltével olvasszuk fel az étcsokit, tegyünk bele pici vajat, majd mártsuk bele.Papírra vagy szilikonformára visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajta.
127717032_2049194165218040_6365487014148966712_n_1.jpg

127238464_2049195385217918_3289009726430794716_n.jpg

Íme az eredmény. Nagyon finom házi szaloncukor.:)127242387_2049194581884665_3540173306743231004_n.jpg

Marcipános szaloncukor

 Vásároltam kész marcipán rudat és aszalt gyümölcsöket.

 

127251013_2049192155218241_6024035239361790326_n.jpg

KIs rudacska formára hengerítettem.Kb egyformára fölvágtam.
127247566_2049192318551558_5275211648853302085_n.jpg

Belsejébe helyeztem az aszalt gyümölcsöt.127243743_2049192665218190_2928396551352729002_n.jpg

Majd tejcsokiba mártogattam.127257064_2049192838551506_4310045819551079881_n.jpg

Ilyen lett. Brutál finom. Igazi szaloncukor.127237465_2049194991884624_3041826352785294453_n.jpg

Próbáljátok ki , ti is:)

 

puszi!

 

------Dobai Mária

A bejegyzés trackback címe:

https://dobaimaryland.blog.hu/api/trackback/id/tr8016303170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása