HKitaláltam, hogy kipróbálom a házi szaloncukorka készítést. Már a tavaly is kacsingattam az ötlettel, csak valahogy nem volt rá időm. Annyimmindent csinálnék, s végül rájövök, hogy csak két kezem van és az idő..De most, kiviteleztem.
Két fajtát készítettem: marcipános aszalt gyümölcsöset és diós, narancsos, mazsolás szaloncukorkát.Az illata, az ízeee..WOW.Nem hiába a házi az házi, íze, szíve, lelke van.
Szóval:
DIós,narancsos, mazsolás szaloncukorka
*Cookpad, Varga Gábor receptje alapján.
Hozzávalók:
Leforrázzuk a mazsolát, majd botmixerrel pürésítjük.
Egy nagyobb tálba belemerjük a kókuszreszeléket, darált diót, fahéjat,hozzáadjuk a lereszelt narancs héjat, a narancs levet, majd a leszűrt pűrésített mazsola masszát.
Alaposan keverjük össze, majd szaloncukorka formárra gyurmázzuk. Egy éjszakát hagyjuk állni.Hűvős helyen, de NEM a hűtőben.
Az egy nap elteltével olvasszuk fel az étcsokit, tegyünk bele pici vajat, majd mártsuk bele.Papírra vagy szilikonformára visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajta.
Íme az eredmény. Nagyon finom házi szaloncukor.:)
Marcipános szaloncukor
Vásároltam kész marcipán rudat és aszalt gyümölcsöket.
KIs rudacska formára hengerítettem.Kb egyformára fölvágtam.
Belsejébe helyeztem az aszalt gyümölcsöt.
Majd tejcsokiba mártogattam.
Ilyen lett. Brutál finom. Igazi szaloncukor.
Próbáljátok ki , ti is:)
puszi!
------Dobai Mária